Τρίτη 1 Απριλίου 2014

PLASTICOBILISM.

Το facebook έριξε τη σελίδα Playmobilism χωρίς φυσικά να μπει στον κόπο να με ενημερώσει ποιος και γιατί την κατήγγειλε. Ευτυχώς, μια πολύ ευγενική Κυρία, που δεν χρειάζεται να την κατονομάσω, ενδιαφέρθηκε, έμαθε και με ενημέρωσε ότι η PLAYMOBIL Γερμανίας (!) είδε φωτογραφίες της σελίδας που είχαν ποσταριστεί σε άλλες σελίδες. Το νομικό τμήμα της PLAYMOBIL αποφάνθηκε ότι η σελίδα μου αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της, χρησιμοποιώντας τη λέξη "playmobil" στο όνομα της σελίδας και δημιουργώντας τη λανθασμένη εντύπωση ότι πρόκειται για εγκεκριμένες φωτογραφίες από την PLAYMOBIL. Το βασικότερο, όμως, είναι ότι το περιεχόμενο των φωτογραφιών ήταν καθαρά πολιτικού χαρακτήρα, κάτι που εναντιώνεται στις οδηγίες τους (!) και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη της εταιρείας τους.
Οι οδηγίες τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ:
•Οποιοδήποτε φυλετική διάκριση.
•Περιεχόμενο που χρησιμοποιείται για πολιτικές δηλώσεις.
•Περιεχόμενο ακατάλληλο για παιδιά.
•Εξτρεμιστικό περιεχόμενο κάθε είδους.
•Επιθετικό περιεχόμενο και αντίστοιχο περιεχόμενο που σχετίζεται με πόλεμο και βία.
•Περιεχόμενο και μορφές που βλάπτουν τα παιδιά.

Πρώτον, ποτέ δεν με ενημέρωσε ή προειδοποίησε κάποιος για αυτές τις "οδηγίες", πριν με φιμώσει.

Δεύτερον, το ότι δεν "μπορώ" να χρησιμοποιήσω κατά βούληση ένα παιχνίδι που αγοράζω ή το ότι ουσιαστικά δεν "μπορώ" να απευθυνθώ σε ενήλικες χρησιμοποιώντας ένα παιχνίδι, τα θεωρώ προσωπικώς παράλογα και απαράδεκτα. Επιπλέον, τα όρια για το τι είναι πολιτική δήλωση, τι εξτρεμισμός και τι βλάπτει ένα παιδί είναι τελείως ασαφή και υποκειμενικά. Δηλαδή ένα αντιφασιστικό μήνυμα, που είναι πολιτικό, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ; Βλάπτει τα παιδιά μας; (κάπου εδώ έρχεται το σχόλιο του φίλου Wonder Jlaw ότι «είναι ο νεοφιλελευθερισμός, ηλίθιε!»)

Τρίτον, η νέα σελίδα και το νέο blog (γιατί αύριο-μεθαύριο μπορεί να ρίξουν και το blog) έχει όνομα που μοιάζει με το προηγούμενο, αλλά δεν περιέχει αυτούσιο ή παραπλήσιο όνομα με το brand της PLAYMOBIL.

Τέταρτον, από όλα τα υπόλοιπα δεν πρόκειται να αλλάξω τίποτα.

Και... πέμπτον, μάλλον η φωτό που θα είδαν εκεί στη Γερμανία είναι αυτή:
http://playmobilism.blogspot.gr/2014/02/blog-post_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου