Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Take me somewhere nice.

«Πάμε να φύγουμε απ’ αυτή την πόλη,
δε βλέπεις πώς μας στρίμωξαν για τα καλά;
Απ’ το δικό μας χέρι τίποτε δεν περνά.
Πάμε να φύγουμε...
»
(Original playmobil photo by César Blay.)

Δεχόμεθα μόνο Lame Insane Quality μετανάστες.

Στη χώρα των τραγικής ποιότητας κυβερνώντων...

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Εκπτώσεις παντού.

Για κάποιους η καλύτερη εκπτωτική περίοδος είναι η προεκλογική περίοδος.
Τότε που το εκπτωτικό είδος είσαι εσύ.

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Πείνα καταραμένη.

Επόμενο μεγάλο κόλπο η απαγωγή των ίδιων των ψωμιών...

Vote for Playmobilism.


O Νίκος Παπαδόπουλος φωτογραφίζει  playmobil. Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζει την καθημερινότητα φωτογραφίζοντας playmobil.
Ανακάλυψα το μπλογκ του τυχαία, και ως απολύτως κολλημένη με τα playmobil λάτρεψα την ιδέα του playmobilism, αυτού του παράλληλου σύμπαντος όπου τα μικρά, πλαστικά, σκληρά κι αλύγιστα ανθρωπάκια παλεύουν να μας θυμίσουν τι σημαίνει να είσαι ανθρώπινος. Κι ακόμα κι αν δεν συμφωνείς πάντα με το σχόλιο/άποψη που εκφράζει ο Νίκος με τις φωτογραφίες του, δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις την ευαισθησία, την αυτοκριτική και κυρίως αυτήν την αίσθηση του «έλα να κάνουμε κάτι», που αναβοσβήνει σε κάθε κλικ του.
Κι όσο χάζευα τις φωτογραφίες σκεφτόμουν 1.πόσο πολύ θα ήθελα να τυπώσω σε αφίσες κάποιες από αυτές και να γεμίσω τους δρόμους και 2.τι ωραία που θα ήταν αν κάποια στιγμή ο Νίκος τις έκανε μία σούμα και τις παρουσίαζε σε μία έκθεση ( και ίσως και να τις πουλούσε και τα έσοδα να τα έδινε κάπου που θα ήξερε ότι θα πιάσουν τόπο, γιατί για τέτοιο τύπο τον έχω...).

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Το γνωστό «όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια».

Κασιδιάρης, Λιάπης, Σαμαράς τώρα και σε playmobil.

Αγαπάω πολύ τα playmobil και είναι τα μόνα διακοσμητικά στο σπίτι μου, από το καθιστικό ως την κουζίνα. Όταν λοιπόν ανακάλυψα το playmobilism ενθουσιάστηκα. Πρόκειται για ένα μπλογκ όπου η επικαιρότητα παρουσιάζεται και κυρίως σχολιάζεται μέσα από φωτογραφίες στις οποίες πρωταγωνιστούν playmobil. Δημιουργός του είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος ένας «δυστυχής Έλληνας, αλλά κι ευτυχής πατέρας», που ζει στη Θεσ/νίκη και με πολλή ευγένεια και χαρά δέχτηκε να μου στείλει σε λέξεις τις δεκάδες, εκατοντάδες, σκέψεις που «καίνε» πίσω από τις φωτογραφίες του: